środa, 11 stycznia 2012

Carpaccio z awokado i łososia


Ekspresowa, pyszna, a zarazem wykwintna przystawka. Doskonała na lunch z pieczywem czy kolację, a także na karnawałowe przyjęcie czy przekąska dla niespodziewanych gości.

SKŁADNIKI:
kilka listków sałaty
1 miękkie awokado
kilka plastrów wędzonego łososia

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na cienkie plastry. Układamy na talerzu sałatę, na niej naprzemienne kładziemy łososia i awokado.
Udekorować plasterkiem cytryny.


Przepis dorzucam do akcji "Mistrzowie patelni" w kategorii Coś z niczego

6 komentarzy:

  1. Przystawka pięknie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pieknie podana, elegancka przystawka!

    OdpowiedzUsuń
  3. Spodziewanym gościom też chętnie podam na wieczornym spotkaniu! Bardzo fajny pomysł na lekką przekąskę!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię łososia z avocado, więc wiem, że na pewno smaczne, ale nie nazwałabym tego carpaccio. Bardzo grube plastry ci wyszły, carpaccio kojarzy mi się z delikatnością. No i brakuje jakiegoś ciekawego dressingu do tego dania, takie trochę gołe jest, nie dokończone jakby.

    OdpowiedzUsuń