piątek, 20 stycznia 2012
Karnawałowe kuleczki z indyka
Ekspresowa przękąska na karnawałowe przyjęcie lub małą przystawkę. Szybkie, proste i łatwe do wykonania. Polecam!
SKŁADNIKI:
500 g mielonego mięsa indyka
fix Knorr do mięsa mielonego
oliwa
do koreczków:
plaster mango
plaster awokado
żółty ser (ja użyłam Pecorino)
oliwki
papryka nadziewana serem
czereśnie koktailowe
suszone śliwki
orzechy włoskie
Fix kotlety mielone Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy mieszanka napęcznieje połączyć ją z mielonym mięsem indyczym. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa robić małe kuleczki i smażyć na patelni na złoty kolor. Przestudzić.
Usmażone kuleczki indycze wykorzystujemy jako podstawę koreczków. Za pomoca wykałaczek łączymy je z suszoną śliwką, oliwkami, żółtym serem, kawałkami owoców czy orzechów.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię mięso w połączeniu z owocami, pyszności na jeden kęs :) Miłego dnia!
OdpowiedzUsuńŚwietne koreczki, idealne na domowe spotkania ze znajomymi :)
OdpowiedzUsuń