środa, 25 stycznia 2012
Sałatka z mango i krewetkami
Sałatka, która smakowała wszystkim. Pikantne krewetki połączone ze słodkim mango i chrupiącymi kiełkami. Zapewne nie raz będzie jeszcze gościła na moim stole. Polecam pysznie!
SKŁADNIKI:
mix sałat
150 g krewetek tygrysich (użyłam gotowanych mrożonych)
1 mango
garśc kiełków słonecznika
2 łyżki pestek słonecznika
sok z cytryny
oliwa z oliwek
Marynata:
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
sok z 1/2 cytryny
1/2 łyżeczki chilli
1/2 łyżeczki miodu
Składniki marynaty połączyć razem i zamarynować w niej krewetki. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie krewetki wrzucić na gorącą patelnie i dusić około 3-4 minut.
Sałate rozłożyć na półmisku, mango obrać, pokroić w plasterki i rozłożyć na sałacie. Następnie poukładać kiełki słonecznika, krewetki i posypać pestkami słonecznika. Całość skropić sokiem z cytryny i polać niewielką ilością dobrej oliwy z oliwek.
SMACZNEGO :)
Przepis dołączam do konkursu Mistrzowie patelni w kategorii Sałatkowe Inspiracje
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dla mnie to idealne połączenie :)
OdpowiedzUsuńEgzotyczne, smaczne i bardzo szybkie danie!
OdpowiedzUsuńFajne egzotyczne połączenie.
OdpowiedzUsuńtrzy razy ŁAŁ!!!!
OdpowiedzUsuń