środa, 4 stycznia 2012

Pomarańczowe carpaccio


To mój pierwszy wpis w Nowym Roku więc chciałabym życzyć wszystkim szczęścia, pomyślności i miłości.

Po tygodniowym pobycie i we Włoszech i wspaniałym jedzeniu "troszkę" mi się przybrało tu i tam, więc proponuje lekką przystawkę na sezon cytrusowy.

Carpaccio z pomarańczy i mozarelli



SKŁADNIKI:
1 kulka mozzarelli light
1 pomarańcza
1 łyżka suszonej żurawiny

Mozzarellę i pomarańcze kroimy na bardzo cienkie plasterki. Żurawinę siekamy i posypujemy sałatkę.



4 komentarze:

  1. Najlepsze życzenia, spełnienia marzeń!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkiego naj w nowym roku! :)
    Carpaccio wygląda przednio :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Angie !
    Carpaccio - "delizioso" - powiedzieli by Moi i mowie ja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawa jestem tego połączenia smaków - pomarańcze z mozzarellą - zapowiada się ciekawie!

    OdpowiedzUsuń