środa, 18 stycznia 2012

Sałatka z granatem i ricottą



Bardzo szybka, lekka i przepyszna sałatka. Ricotta rozpływa się w ustach, a pestki granatu dodają sałatce charakteru. Gorąco polecam!


SKŁADNIKI:
1 opakowanie rukoli
6 pomidorków koktailowych
100 g ricotty
1/2 granatu
miodowy sos winegret: 1 łyżeczka miodu, 1,5 łyżeczki octu winnego, 4 łyżeczki oliwy


Na talerzu rozłożyć rukolę. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Ricottę pokroić w większa kostkę. Pestki z granatu wydrążyć.
Na rukoli ułożyć pomidorki, ricottę i posypać pestkami granatu.
Miód wymieszać w filiżance z octem, dolać oliwę. Wymieszać dokładnie do połączenia składników. Sosem polać sałatkę.
SMACZNEGO :)



Sałatkę dołączam do konkursu Mistrzowie patelni w kategori Sałatkowe inspiracje

7 komentarzy:

  1. Ajaj właśnie na taką sałatkę mam smaka! Cudnie wygląda.

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczna ta Twoja sałatka.. Odrobina lata w środku zimy!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super, podoba mi się takie wytrawne połączenie z granatem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajne letnie smaki i kolory! Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  5. to mi sie podoba:) wyglada super apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie wiem czemu ale ja dodałabym jeszcze prażone orzechy włoskie. Wygląda pysznie MNIAM!!!!

    OdpowiedzUsuń