środa, 18 stycznia 2012
Sałatka z granatem i ricottą
Bardzo szybka, lekka i przepyszna sałatka. Ricotta rozpływa się w ustach, a pestki granatu dodają sałatce charakteru. Gorąco polecam!
SKŁADNIKI:
1 opakowanie rukoli
6 pomidorków koktailowych
100 g ricotty
1/2 granatu
miodowy sos winegret: 1 łyżeczka miodu, 1,5 łyżeczki octu winnego, 4 łyżeczki oliwy
Na talerzu rozłożyć rukolę. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Ricottę pokroić w większa kostkę. Pestki z granatu wydrążyć.
Na rukoli ułożyć pomidorki, ricottę i posypać pestkami granatu.
Miód wymieszać w filiżance z octem, dolać oliwę. Wymieszać dokładnie do połączenia składników. Sosem polać sałatkę.
SMACZNEGO :)
Sałatkę dołączam do konkursu Mistrzowie patelni w kategori Sałatkowe inspiracje
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ajaj właśnie na taką sałatkę mam smaka! Cudnie wygląda.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Bardzo apetyczna ta Twoja sałatka.. Odrobina lata w środku zimy!
OdpowiedzUsuńSuper sałatka!
OdpowiedzUsuńSuper, podoba mi się takie wytrawne połączenie z granatem :)
OdpowiedzUsuńFajne letnie smaki i kolory! Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńto mi sie podoba:) wyglada super apetycznie:)
OdpowiedzUsuńNie wiem czemu ale ja dodałabym jeszcze prażone orzechy włoskie. Wygląda pysznie MNIAM!!!!
OdpowiedzUsuń