piątek, 20 stycznia 2012

Karnawałowe kuleczki z indyka




Ekspresowa przękąska na karnawałowe przyjęcie lub małą przystawkę. Szybkie, proste i łatwe do wykonania. Polecam!

SKŁADNIKI:
500 g mielonego mięsa indyka
fix Knorr do mięsa mielonego
oliwa

do koreczków:
plaster mango
plaster awokado
żółty ser (ja użyłam Pecorino)
oliwki
papryka nadziewana serem
czereśnie koktailowe
suszone śliwki
orzechy włoskie


Fix kotlety mielone Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy mieszanka napęcznieje połączyć ją z mielonym mięsem indyczym. Na patelni rozgrzać olej. Z mięsa robić małe kuleczki i smażyć na patelni na złoty kolor. Przestudzić.
Usmażone kuleczki indycze wykorzystujemy jako podstawę koreczków. Za pomoca wykałaczek łączymy je z suszoną śliwką, oliwkami, żółtym serem, kawałkami owoców czy orzechów.

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię mięso w połączeniu z owocami, pyszności na jeden kęs :) Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne koreczki, idealne na domowe spotkania ze znajomymi :)

    OdpowiedzUsuń