środa, 12 września 2012
Naleśniki z figami
Wspomnienie z wakacji...lekki, letni obiad. Delikatne naleśniki i słodkie, rozpływające się w ustach figi... Na śniadanie, lunch, podwieczorek czy kolacje... Mój synek jadł ciepłe z kulką lodów śmietankowych...Rewelacja!
SKŁADNIKI:
150 g mąki
2 jajka
240 ml mleka
1 łyżka oleju
figi obrane ze skórki
Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować ze sobą. Smażyć cienkie naleśniki. Ja smażyłam na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu.
Naleśniki wypełnić figami pokrojonymi w ósemki.
Podawać na ciepło lub zimno.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pycha!.
OdpowiedzUsuńMuszę gdzieś dorwać figi...;)
Boskie!
OdpowiedzUsuńale świetny pomysł!:)
OdpowiedzUsuńO, widze i u Ciebie figi :) Z nalesnikami jeszcze nie jadlam- czas sprobowac !
OdpowiedzUsuńWspaniale i faktycznie wakacyjne.
OdpowiedzUsuńWow! Wyglądają OBŁĘDNIE!
OdpowiedzUsuńPiękne te figi w środku, mniam :)
OdpowiedzUsuńpycha! z figami dałabym się pokroić
OdpowiedzUsuńps. wczoraj robiłam Twoją tartę z mascarpone i borówkami-po prostu rewelacja!
życie & podróże
gotowanie
to musiało być naprawdę lekkie i orzeźwiające danie
OdpowiedzUsuńUwielbiam figi ale w takiej formie jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńfigi cudowne!
OdpowiedzUsuńCudowne nalesniki! Figi uwielbiam!:)
OdpowiedzUsuń