Pyszny i już letni torcik z soczystymi truskawkami. Szybki i bezproblemowy do zrobienia, jedyny jego minus to taki, że musi po zrobieniu długo leżakowac w lodówce...Polecam!
SKŁADNIKI:
500 g mascarpone
6 żółtek
100 g cukru
1 opakowanie biszkoptów fingers
ok. 300 g truskawek
Truskawki umyj, osusz i pokrój na plasterki.
Żółtka wbij do miski, dodaj cukier i dokładnie zmiksuj na pulchną masę. Dodaj serek mascarpone i mieszaj by składniki dobrze się połączyły i nie było żadnych grudek serka.
Krem włóż do lodówki do schłodzenia.
Dno i boki tortownicy0 wyłóż biszkoptami - biszkopty na boki przetnij na połowę. Na ułożone ciastka nałóż połowę kremu. Na kremie poukładaj połowę truskawek i nałóż resztę kremu. Wyrównaj powierzchnie i ułóż na wierzchu resztę truskawek.
Wsadź do lodówki na kilka godzin, by ciasto mocno sie schłodziło.
SMACZNEGO :)

Przepięknie się prezentuje! Musi być przepyszny!
OdpowiedzUsuńPrzepiękny, słodki, uroczy!
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńAle mnie kusisz z rana!
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda...!truskawki i mascarpone to idealne połączenie!
OdpowiedzUsuńPycha!!
OdpowiedzUsuńZabrakło mi słów :-)
OdpowiedzUsuńAle kusisz Angie! przeciez ja nie mogę w kuchni siedzieć:) Piękny torcik:)
OdpowiedzUsuńAle śliczny. A torcik z jakiejś szczególnej okazji?
OdpowiedzUsuńWspaniałe i pyszne! Świetny przepis!
OdpowiedzUsuńA dziękować, dziękować :) Torcik był absolutnie bez okazji :) Mi nie trzeba pretekstu by zafundować sobie mega bombę kaloryczną ;))
OdpowiedzUsuńPiękny torcik! Takie lubię!
OdpowiedzUsuńbajeczny! nic tylko schrupać
OdpowiedzUsuńCudowny tort! :)
OdpowiedzUsuń