wtorek, 21 lutego 2012
Otrębowo-lniano-cynamonowy dietetyczny naleśnikowy omlet
Bardzo szybkie, zdrowe i pyszne śniadanko. Najbardziej mi smakowało z powidłami śliwkowymi, a Mojemu Najmłodszemu z serkiem danio. Polecam. Dla wszystkich.
SKŁADNIKI:
2 jajka
2 łyżki mleka 0,5%
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżka słodzika w płynie
1/3 łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu
1 łyżeczka startego, świeżego imbiru
Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem. Odstawić na 5 minut.
Patelnie rozgrzać i wylać omlet. Gdy zetnie się, przewrócić na drugą stronę.
Ja smażyłam na teflonowej patelni do naleśników, bez dodatku tłuszczu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Fajniutki ten omlecik,muszę spróbować! :)
OdpowiedzUsuńjak znalazł po ostatkowym łakomstwie :)
OdpowiedzUsuńwow! ale pomysłowo!
OdpowiedzUsuńTyle tu pyszności!
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała,bez słodzika jednak.
Ciekawy pomysł z tym dodatkiem siemienia, lecz po tym jak naczytałam się o słodzikach, to jednak zdecydowanie wolę bez tego wynalazku ... no chyba że będzie to cukier brzozowy :)
OdpowiedzUsuń