środa, 15 lutego 2012
Tatar z krewetek, łososia wędzonego i awokado
Moja kolejna wariacja z awokado i łososiem - uważam takie połaczenie za bardzo udane i tym razem bardzo nam smakowało. Szybka i pyszna przystawka na każdą okazję. Polecam!
SKŁADNIKI:
100 g wędzonego łososia
100 g ugotowanych krewetek
1 dojrzałe awokado
2 łyżki kaparów
2 żółtka
1/2 cytryny
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki pestek słonecznika
Łososia i krewetki bardzo drobno posiekać. Awokado pokroić w kosteczkę. Skropić sokiem z cytryny.
Dodać kapary i żółtka. Składniki delikatnie wymieszać, doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Odstawić do lodówki na około pół godziny.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor. Przestudzić.
Tatar posypać słonecznikiem przed podaniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
smacznie wygląda, choć krewetek bym chyba nie zjadła :) ale podobno są bardzo dobre ;)
OdpowiedzUsuńJa bym zjadla, ale tatar to chyba cos surowego, a tutaj ugotowane krewetki, losos udymiony, wiec to chyba raczej salatka niz tatar ?
OdpowiedzUsuńAle awokado surowe;))
OdpowiedzUsuńSmakowity sposób na podanie owoców morza. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńapetyczne połączenie
OdpowiedzUsuń