poniedziałek, 13 lutego 2012

Walentynkowe ciasteczka z białą czekoladą





Proste i szybkie, kruche ciasteczka z polewą z białej czekolady... Doskonałe na każdą okazję - tym razem w walentynkowym klimacie.

SKŁADNIKI:
300 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
150 g margaryny do pieczenia
2 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany
polewa z białej czekolady, czekoladki


Wszystkie składniki na ciasto połączyć razem i zagnieść elastyczne i jednolite ciasto. Wsadzić do lodówki na minimum godzinę.
Rozwałkować na placek ok. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka.
Wykrojone ciastka układać na wyłożonej pergaminem blaszce.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut.
Posmarować polewą z białej czekolady i dekorować.



6 komentarzy:

  1. Ale ciepło z nich bije, są śliczne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Są przeurocze! Zjadłabym natychmiast i to zdecydowanie więcej niż jedno ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne! Tak ślicznie 'ubrane':)

    OdpowiedzUsuń