sobota, 4 sierpnia 2012
Tęczowy deser
Pyszny i lekki deser na letnie upały. Najlepiej smakuje mocno schłodzony. Bardzo rześki i mocno owocowy. Polecam.
SKŁADNIKI:
500 g truskawek
400 g jogurtu greckiego
cukier
5 łyżek płatków owsianych
2 łyżki otrębów granulowanych truskawkowych (Kupiec)
Truskawki wrzuć do pojemnika blendera i zmiksuj na mus.
Z jogurtu odłóż 4 łyżki, a resztę zmiksuj z połową musu truskawkowego. Dosłodź do smaku.
Do wysokiej szklanki układaj naprzemiennie: mus truskawkowy, jogurt, mus, płatki owsiane, jogurt i mus. Zakończ odłożonym białym jogurtem. Deser udekoruj otrębami i owocami.
Schłodź dobrze w lodówce przed podaniem.
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
sliczności! idealne te warstwy powychodziły, bajka jednym słowem ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Mmm.:)
OdpowiedzUsuńpyszności:)
Otręby, jogurt i jeszcze te owoce<3
Kocham takie połączenie..
Pozdrawiam i zapraszam do siebie<3
takie desery potrafią umilić czas:)
OdpowiedzUsuńZawsze muszę się niewyobrażalnie starać, żeby w takich deserach wyszły tak piękne warstwy :)
OdpowiedzUsuńPięknie podany deser. Chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńpo prostu śliczny!
OdpowiedzUsuńmi nigdy tak ładnie warstwy nie wychodzą...
OdpowiedzUsuńTęczowy, lekki, pozytywny, czyli idealny na lato :) Pycha.
OdpowiedzUsuńIdealny letni deser!
OdpowiedzUsuńpiekny kolorowy deserek! cudo
OdpowiedzUsuńAniu! Od jutra wracam do takich śniadań:) tj. jogurt, owsianka i owoce:) Ale jakoś nie widzę, abym mogła od rana tak ładnie podawać jak ty to robisz:)
OdpowiedzUsuńSuper! Zatem mozemy przygotowywac wspolne sniadania :) ja robie je wieczorem i wsadzam do lodowki na noc, bo o 6.30 chyba by mi sie nie chcialo;)
OdpowiedzUsuńPolecam ten sposob, bo platki fajnie namiekaja i nawet ze wzgledow zdrowotnych to lepsze.
Mi rano na pewno by sie nie chcialo bawic w "oprawe wizualna", a ja jem oczami;)
Koniecznie napisz o swoich sniadankach, bedziemy sie nawzajem inspirowac:)
Pozdrawiam serdecznie!
piękny i lekki!
OdpowiedzUsuńżycie & podróże
gotowanie