sobota, 25 lutego 2012

Mega szybkie i mega dietetyczne ciasteczka z musli



Po zrobiemiu kruchych ciasteczek zostały mi białka. Miałam ochotę na coś słodkiego, zdrowego i zbożowego... Szybko zaimprowizowane ciasteczka były gotowe po 20 minutach i były pyszne! Lekkie, pełne zbóż, słodkie i nie idą w boczki! Ciacha robiłam na oko więc podaje przybliżone porcje. Gorąco polecam!

SKŁADNIKI:
2 białka
2 łyżki cukru brzozowego, fruktozy (lub ok. 40 g cukru pudru)
ok. 150 g wielozbożowego musli



Białka ubić na sztywną pianę. Do piany dodać cukier, ksylitol, słodzik - co kto preferuje. Wymieszać. Następnie dosypać musli. Mieszanka musi być gęsta.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką nakładać niewielkie porcje. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut - na złoty kolor.



5 komentarzy:

  1. Fajnie zabrzmiało to "nie idą w boczki' ;), lubię takie chupchupiące mm jeszcze dodam dynię i zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam podobne, tylko wyszły mi takie.. hmm nie jak ciasteczka. Niby się trzymały, ale były zbyt puszyste. ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Szybkie, sprzyjają figurze i jeszcze pomagają pozbyć się białek? Koniecznie do wypróbowania w przyszłości :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Swietne te ciacha! Zdrowe, a takie kuszace.

    OdpowiedzUsuń