środa, 14 grudnia 2011

Ciasteczka korzenne



Przepyszne, kruche korzenne ciasteczka - ulubione ciastka mojego dziecka. To ten typ wypieku, który nigdy się nie nudzi i smakuje wszystkim. Wersja lekko zmodyfikowana w stosounku do poprzednio podanej przeze mnie na bardziej świąteczną :).

SKŁADNIKI:
350 g mąki pszennej
120 g cukru pudru
2 żółtka
250 g margaryny do pieczenia
2 łyżeczki przyprawy korzennej
1 łyżeczka cynomonu
1/2 łyżeczki imbiru
1 łyżka kakao

Z podanych składników zagnieść ciasto i wsadzić na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 dm i wykrawać ciasteczka.
Piec w temperaturze 210 stopni około 10-12 minut.

1 komentarz:

  1. pyszne muszą być takie cieniutkie i chrupiące.

    OdpowiedzUsuń