poniedziałek, 12 grudnia 2011

Tatar z wędzonego łososia


SKŁADNIKI:
100 g łososia wędzonego
1/2 czerwonej cebuli
2-3 ogórki konserwowe (w zależności od ich wielkości)
1 żółtko
świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka brandy (opcjonalnie)
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka posiekanego koperku.

Łososia bardzo drobno posiekać i wymieszać z sokiem z cytryny. Cebule i ogórka pokroić na bardzo małą kostkę. Rybę wymieszać z ogórkiem, cebulą i żółtkiem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.
Ja podałam tatar w koklikach zrobionych z wydrążonej cytryny.

6 komentarzy:

  1. Na pewno pyszny, a do tego pieknie podany...

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł np. na Sylwestra, ile wyszło ci z tego porcji?

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie! Zapraszam do mnie do konkursu http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2902

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za przemiłe słowa :).Od razu lżej człowiekowi na duszy, a tego ni dzisiaj było potrzeba.... Wyszło mi 6 niewielkich porcji :)
    Pozdrawiam serdecznie wszystkich!

    OdpowiedzUsuń
  5. Witaj.
    Zrobiłam podsumowanie Akcji Wigilia. W wyróżnieniu znalazł się Twój przepis. Teraz dopiero zauważyłam, że nie ma banerka akcji na Twoim blogu. Proszę wklej go. Nie chcę być posądzona o łamanie zasad. Dziękuje i pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń