poniedziałek, 12 grudnia 2011
Tatar z wędzonego łososia
SKŁADNIKI:
100 g łososia wędzonego
1/2 czerwonej cebuli
2-3 ogórki konserwowe (w zależności od ich wielkości)
1 żółtko
świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka brandy (opcjonalnie)
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka posiekanego koperku.
Łososia bardzo drobno posiekać i wymieszać z sokiem z cytryny. Cebule i ogórka pokroić na bardzo małą kostkę. Rybę wymieszać z ogórkiem, cebulą i żółtkiem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.
Ja podałam tatar w koklikach zrobionych z wydrążonej cytryny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Na pewno pyszny, a do tego pieknie podany...
OdpowiedzUsuńNowoczesna wersja tataru:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł np. na Sylwestra, ile wyszło ci z tego porcji?
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Zapraszam do mnie do konkursu http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2902
OdpowiedzUsuńDziękuję za przemiłe słowa :).Od razu lżej człowiekowi na duszy, a tego ni dzisiaj było potrzeba.... Wyszło mi 6 niewielkich porcji :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie wszystkich!
Witaj.
OdpowiedzUsuńZrobiłam podsumowanie Akcji Wigilia. W wyróżnieniu znalazł się Twój przepis. Teraz dopiero zauważyłam, że nie ma banerka akcji na Twoim blogu. Proszę wklej go. Nie chcę być posądzona o łamanie zasad. Dziękuje i pozdrawiam serdecznie.