czwartek, 1 grudnia 2011
Roladki z łososia z czarnym kawiorem
Danie bardzo szybkie do przygotowania, a zarazem bardzo wykwintne. Na specjalne okazje z lampką dobrego, białego wina...
SKŁADNIKI:
100 g wędzonego łososia w plastrach
1/3 czerwonej cebuli
2 garści czarnych oliwek
2 łyżeczki czarnego kawioru
Cebulkę i oliwki posiekać w bardzo drobną kosteczkę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wsypać cebulkę i chwile podsmażyć. Dodać oliwki. Poddusić razem przez 3 minuty, dodać kawior i dokładnie wymieszać.
Nadzienie kłaść na plasterkach łososia w zwijać w roladkę.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim roladki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
absolutne szaleństwo i rozpusta;)
OdpowiedzUsuńO tak, takie roladki + lampka wina (wzglednie szampana) to dekadencja w czystej postaci :)
OdpowiedzUsuńkocham łososia pod każdą postacią, za tę wersję z lampka wina dałabym się pokroić;)
OdpowiedzUsuń