środa, 28 marca 2012
Indycze króliczki na brokułowej trawce
Szybkie i proste danie, które ucieszy naszych najmłodszych. Delikatne mięso z indyka i brokułowe puree. Mój synek był zachwycony!
SKŁADNIKI:
500 g dobrego mięsa mielonego z indyka
Fix Kotlety mielone Knorr
3 łyżki jogurtu greckiego
1 brokuł
Fix Kotlety mielone Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu. Fix wymieszać dokładnie z mięsem z indyka. Mięso ułożyć jak placek o grubości 1 cm na zwilżonej folii aluminiowej i foremką do ciastek wykrawać króliczki. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie zdejmować króliczki płaska łopatką z folii i smażyć z obu stron. Odkładać do osączenia na ręczniku papierowym.Brokuła ugotować, przestudzić i blenderem zmiksować na puree. Dodać jogurt grecki i doprawić do smaku.Puree z brokuła rozłożyć na płaskim talerzu, na nim układać usmażone indycze króliczki.
SMACZNEGO :)
>
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
prześwietne. i w takim mazurkowym looku :)
OdpowiedzUsuńAle boskie!:)
OdpowiedzUsuń