czwartek, 1 marca 2012
Sałatka z awokado, kiwi i serem
Moja kolejna improwizowana sałatka z tego co znalazłam w lodówce. Lekka, pełna smaków i kolorów... Słodka w smaku i pełna witamin! Dla mnie idealna!
SKŁADNIKI:
mix sałat
1/2 awokado
1 kiwi
1 kulka mozzarelli (użyłam light)
50 g ricotty
3 łyżki orzechów włoskich
pestki wydrążone z 1/2 granatu
garść kiełków słonecznika miodowy winegret: 1 łyżka miodu, 1,5 łyżki octu jabłkowego, 4 łyżki oliwy
Sałaty rozłożyć na półmisku. Awokado, kiwi obrać i wraz z mozzarellą pokroić w cienkie półplastry. Kiełki słonecznika, awokado, kiwi, mozzarellę i kawałki ricotty ułożyć na talerzu wg własnego pomysłu i kreatywności ;) Całość posypać wydrążonymi pestkami z granatu i posiekanymi orzechami. Dressing: w szklaneczce wymieszać dokładnie miód z octem jabłkowym, dodać oliwę i mieszać do połączenia składników.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Piękna!
OdpowiedzUsuńI pyszne połączenie składników.
Sałatka faktycznie pełna smaków :)
OdpowiedzUsuńPychota. Dojrzały musiał być granat - kuleczki wyglądają jak od Swarovskiego ;-)
OdpowiedzUsuńMmm...lubie słodko-słone sałatki z awokado... Piękna improwizacja!
OdpowiedzUsuńGranat jest bardzo fotogeniczny! Sałatka wspaniała:-)
OdpowiedzUsuń