środa, 7 marca 2012
Sajgonki po japońsku
Moja wariacja z papierem ryżowym...a tak naprawdę to z zalegającym w lodówce ryżem...
Efekt - zaskakująco pozytywny! Wspanaile smakuje ze słodkim sosem chilli... Polecam!
SKŁADNIKI:
ugotowany ryż (użyłam lekko rozgotowanego Basmati)
łosoś wędzony
paluszki surimi
awokado
ogórek zielony
papier ryżowy
Arkusze papieru ryżowego namoczyć i ułożyć na desce. Na każdym arkuszu rozłożyć warstwę ryżu. Na nim plaster łososia lub kawałek surimi, awokado, ogórka i zwinąć ciasno w roladkę jak standardową sajgonkę. Odstawić do lodówki na pól godziny. Przekroić na pół i podawać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Smaczna przekąska :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysl - na pewno wart przetestowania!
OdpowiedzUsuń