środa, 21 grudnia 2011

Cake pops


Cake pops przygotowywane z tego co miałam w lodówce dla dzieci, na szkolną Wigilię i Jasełka.
Zabawy z tym dużo, ale efekt końcowy zadowalający. Mam nadzieję, że dzieciom zasmakuje :)

SKŁADNIKI:
100 g przesuszonych biszkoptów
200 g mascarpone
100 g nutelli
polewa czekoladowa
kolorowe posypki
kawałek styropianu :)


Biszkopty umieścić w foliowym worku i rozmiażdżyć wałkiem na piasek. Dodać nutellę, mascarpone i dokładnie wymieszać. Z masy uformować kulki i wsadzić do lodówki na kilka godzin (ja trzymałam całą noc).
Przygotować polewę czekoladową.
Kulki nabić na patyczki do szaszłyków i maczać w polewie czekoladowej, a następnie obsypać posypką.
Gotowe cake pops nabić na kawałek styropianu i pozostawić do zastygniecia.

2 komentarze:

  1. u mnie też cake pops:) widzę, że wpadłaś na pomysł ze styropianem - ja miałam niemały problem z podstawką ;).
    wyglądają ślicznie, dzieciaki na pewno się ucieszyły:)

    OdpowiedzUsuń
  2. o widze ze cake pops rządzą:) u mnie tez ostatnio były i tez pakowane jak lizaki;) super wyglądają twoje.

    OdpowiedzUsuń