piątek, 30 marca 2012

Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą



Syta i bardzo konkretna sałatka. Bardzo aromatyczna i wyraźna w smaku dzieki dodatku gorgonzoli. Doskonała nie tylko na lunch...

SKŁADNIKI:
mix sałat
1 ugotowana lub zgrillowana pierś kurczaka
1/2 awokado
1/4 szklanki suszonej żurawiny
1/4 szklanki orzechów włoskich
2 grube plastry gorgonzoli
dressing: 1 łyżka octu winnego, 1 łyżka musztardy, 4 łyżki oliwy


Kurczaka, awokado i gorgonzole pokroić w kostkę. Sałaty wrzucić do dużej miski. Dodać kurczaka, awokado, żurawinę ii orzechy. Lekko wymieszać. Na wierzchu ułożyć kostki gorgonzoli.
Dressing: oliwę połączyć z octem, dodać musztardę i całość dokładnie wymieszać.
Polać sałatkę przed podaniem.


2 komentarze: