poniedziałek, 5 marca 2012

Spaghetti z warzywami



Makaron w jednym z moich ulubionych, lekkich wydań. Konkurs Knorra zmotywował mnie do przygotowania tego dania (szkoda, że ja nie potrafiłam zmotywować dziecka do zjedzenia cukinii...;))
Bardzo szybkie i zdrowe danie. Polecam!



SKŁADNIKI:
200 g makaronu spaghetti (użyłam tri colore z maki durum)
1 cukinia
3 marchewki
1/2 papryki czerwonej
4 pomidory suszone
olej sezamowy
rozmaryn świeży
parmezan
bulionetka warzywna Knorr


Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Marchew obrać odciąć końce, paprykę oczyścić.
Cukinię, marchew, paprykę i pomidory pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać olej sezamowy, wrzucić warzywa i krótko przesmażyć. Dodać Bulionetkę warzywną Knorr i dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać listki rozmarynu. Warzywa poddusić chwilę, by były al dente.
Do warzyw dorzucić makaron, i delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.



5 komentarzy:

  1. dodaj przepis koniecznie do konkursu http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makarony-swiata

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolorowe smaczne akcenty, tylko dodają smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wstaw proszę baner akcji :) a będę mogła zaakceptować przepis do konkursu

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy pomysł. Z pewnością ugotuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowny przepis, dodałam sobie do ulubionych:)

    OdpowiedzUsuń