wtorek, 9 sierpnia 2011

Mini serniczki na zimno z owocami


Doskonałe i lekkie serniczki zrobione w formie do muffinów.
Biszkopciki i serek Danio , połączone z owocami i galaretką - dzieci były zachwycone!


SKŁADNIKI:
Biszkopty (mi udało sie kupić bezcukrowe)
400 g serka Danio
200 g śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru lub 2 łyżeczki Ksylitolu
2 łyżeczki żelatyny
galaretka truskawkowa i cytrynowa


Formę do muffinów wykładamy papilotkami. W każdą wkładamy biszkopta, śmietankę ubijamy pod koniec ubijania dodając cukier.
Cały czas miksując dodajemy stopniowo serek Danio.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko studzimy i łączymy z masą serową.
Serkiem wypełniamy papilotki z biszkoptem i dekorujemy owocami.
Połowę opakowania galaretki rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody i studzimy. Gdy galaretka zgęstnieje, pędzelkiem nakładamy ja na owoce (polecam do tego dziecięce rączki;))

Tak przygotowane serniczki wkładamy do lodówki na kilka godzin ( ja przed wyjęciem z formy czekałam 5 godzin).





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz