środa, 31 sierpnia 2011
Sałatka Alessandro
Jedna z ulubionych sałatek mojego mężczyzny. Lekka i niskokaloryczna, idealna z kieliszkiem białego wina i świeżym pieczywem...
SKŁADNIKI:
100 g łososia wędzonego w plastrach
1/2 opakowania serka Philadelphia (używam light)
1 łyżeczka koperku (może być suszony)
mix różnych sałat
pomidorki koktailowe
pieprz, sól
cytryna
Miodowy WINEGRET:
1 łyżka miodu
1 łyżka octu winnego
4 łyżki oliwy
Serek wymieszać z koperkiem, kilkoma kroplami soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Plastry łososia ułożyć na folii spożywczej w szerokim pasku, by plastry nachodziły lekko na siebie. Na środku ryby równomiernie rozsmarować serek i za pomocą folii zwinąć łososia w roladę. Włożyć na 30 minut do zamrażarki.
Sałatę ułożyć na platerze, na niej pomidorki koktailowe.
Z podanych składników na winegret zrobić sos i polać nim sałatkę.
Łososia delikatnie pokroić na plasterki i rozłożyć na sałacie.
PYCHOTA!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mmm kocham sałatki z łosiem! zrobiłam się przez Ciebie okropnie głodna!
OdpowiedzUsuń