wtorek, 2 sierpnia 2011
Sałatka z arbuzem i serem feta
Kolejne doskonałe połączenie smaków, którego nigdy nie mam dość.... Lato w pełni więc gorąco polecam!
SKŁADNIKI (proporcje dowolne - kto co lubi w jakiej ilości):
rukola
arbuz
ser feta (uzyłam oczywiście light;)
listki świeżej miety
płatki migdałowe
Arbuza i fetę kroimy w kostkę, mięte drobno siekamy. Na rukole układamy, arbuza, ser i posypujemy miętą i płatkami migdałowymi. Całość polewamy niewielką ilością miodowego vinegret
MIODOWY VINEGRET:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1 łyzka miodu
Wszystkie składniki umieścić w małym słoiczku, szczelnie zamknąć i dobrze wymieszać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz