poniedziałek, 1 sierpnia 2011

Sałatka z gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi


Jedna z moich ulubionych sałatek. Lekka, sycąca i niezbyt kaloryczna - w sam raz na drugie śniadanie.

SKŁADNIKI NA 1 PORCJE:
ok. 50 g rukoli (pół paczki)
pół gruszki
2 grube plastry gorgonzoli dolce
5-6 orzechów włoskich
1 łyzka dobrej oliwy z oliwek

Rukole rozkładamy na półmisku. Gruszkę obieramy i kroimy na kawałki. Gorgonzolę kroimy w kosteczkę, orzechy siekamy. Wszystko kładziemy na rukole i polewamy 1 łyżką oliwy z oliwek(opcjonalnie vinegret z miodem).
Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Doskonałe połączenie smaków. Chętnie skosztowałabym takiej sałateczki;)

    OdpowiedzUsuń