wtorek, 24 kwietnia 2012
Chrupiące paluchy z kurczaka
Szybkie i proste danie na każdą okazję: finger food na przyjęcie, mięso na obiad, ciepła i smaczną kolację. Polecam!
SKŁADNIKI:
2 piersi z kurczaka
4 łyżki otrębów owsianych
2łyżki przyprawy do kurczaka
4 łyżki pestek słonecznika
Pierś kurczaka oczyścić z błon i pokroić w długie paski. Kurczaka zamarynować w przyprawach i odstawić na około pół godziny.
Jajko roztrzepać na talerzyku. Otręby wymieszać ze słonecznikiem. Kawałki kurczaka moczyć w jajku i obtaczać w otrębach ze słonecznikiem.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć zapanierowanego kurczaka na złoty kolor. Po usmażeniu odkładać na ręczniki papierowe. Doskonale smakuje solo, ale także z dipami czy pikantnym sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetny pomysł. A do tego jakiś fajny sosik;)
OdpowiedzUsuńPyszne, chrupiące kawałki!
OdpowiedzUsuńLubię to
OdpowiedzUsuńUwielbiam chrupiącego kuraka :-)
OdpowiedzUsuńLubię takiego kurczaczka! Mniam:)
OdpowiedzUsuńtez mam ostatnio manię przemycania błonnika gdzie się da. To nowa inspiracja. Dziękuję. Pozdrawiamy Tapenda
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne! uwielbiam panierkę z otrębów
OdpowiedzUsuńcoś dla naszych dzieci
OdpowiedzUsuń