niedziela, 22 kwietnia 2012
Roladki naleśnikowe
Proste, smaczne i bardzo efektowne roladki. Na przystawkę lub przyjęcia jako finger food. Można dowolnie zmieniać nadzienie lub dodatkowo nadziać oliwkę lub cebulkę. Polecam!
SKŁADNIKI:
150 g mąki pszennej
150 g sera zółtego w plastrach
250 ml mleka
100 g konfitury z czerwonej cebuli z tego przepisu
2 jajka
4 łyżki barszczu czerwonego ekspresowego w proszku(użyłam Knorr)
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i barszcz. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć naleśniki z obu stron. Na letnich naleśnikach kładziemy plasterki sera, cienką warstwę konfitury z cebuli i ciasno zawijamy w roladkę. Spinamy wykałaczką w kilku miejscach i kroimy na grube plastry.
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O! Po raz drugi widzę dziś różowe naleśniki :)
OdpowiedzUsuńSmak roladek musi być ciekawy, ale o wiele bardziej wolę naleśniki na słodko z jakimś twarożkiem. Co jest trochę dziwne, bo ja tak średnio lubię słodkości.
Ten barszcz to już w postaci płynnej, nie? Można użyć soku z buraków. U mnie to jedyne wyjście.
Barszcz jest w proszku i we Włoszech raczej nie ma szans by go dostać...
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
UsuńAha, czyli dodałaś proszek do ciasta, a nie 4 łyżki barszczu zupy.
UsuńDokładnie barszcz w proszku :)
OdpowiedzUsuńKolorowe smaczne roladki :)
OdpowiedzUsuń