niedziela, 22 kwietnia 2012

Roladki naleśnikowe




Proste, smaczne i bardzo efektowne roladki. Na przystawkę lub przyjęcia jako finger food. Można dowolnie zmieniać nadzienie lub dodatkowo nadziać oliwkę lub cebulkę. Polecam!

SKŁADNIKI:
150 g mąki pszennej
150 g sera zółtego w plastrach
250 ml mleka
100 g konfitury z czerwonej cebuli z tego przepisu
2 jajka
4 łyżki barszczu czerwonego ekspresowego w proszku(użyłam Knorr)

Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i barszcz. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć naleśniki z obu stron. Na letnich naleśnikach kładziemy plasterki sera, cienką warstwę konfitury z cebuli i ciasno zawijamy w roladkę. Spinamy wykałaczką w kilku miejscach i kroimy na grube plastry.

SMACZNEGO :)

6 komentarzy:

  1. O! Po raz drugi widzę dziś różowe naleśniki :)
    Smak roladek musi być ciekawy, ale o wiele bardziej wolę naleśniki na słodko z jakimś twarożkiem. Co jest trochę dziwne, bo ja tak średnio lubię słodkości.
    Ten barszcz to już w postaci płynnej, nie? Można użyć soku z buraków. U mnie to jedyne wyjście.

    OdpowiedzUsuń
  2. Barszcz jest w proszku i we Włoszech raczej nie ma szans by go dostać...
    pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. Aha, czyli dodałaś proszek do ciasta, a nie 4 łyżki barszczu zupy.

      Usuń
  3. Dokładnie barszcz w proszku :)

    OdpowiedzUsuń