sobota, 2 czerwca 2012
Sałatka ze szparagami i polędwicą łososiową
Sezon szparagowy trwa krótko więc korzystam jak mogę - tym razem w formie sałatki i z dodatkiem jednej z ulubionych wędlin. Konkretna, smaczny posiłek - idealny na lunch czy kolacje. Polecam :)
SKŁADNIKI:
1 op. mixu sałat
5 szparagów
1 pomidor
5 plastrów polędwicy łososiowej
Szparagi ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Ostudź. Na talerzu rozłóż sałaty. Pomidora pokrój w ósemki. Ostudzone szparagi owiń plastrami szynki i wraz z pomidorem ułóż na sałacie.
. Polej sałatkę przed podaniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kusisz przed północą! Kolorowych snów!
OdpowiedzUsuńOch, jak ja tęsknie za polską polędwicą... :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń