sobota, 2 czerwca 2012

Sałatka ze szparagami i polędwicą łososiową


Sezon szparagowy trwa krótko więc korzystam jak mogę - tym razem w formie sałatki i z dodatkiem jednej z ulubionych wędlin. Konkretna, smaczny posiłek - idealny na lunch czy kolacje. Polecam :)


SKŁADNIKI:
1 op. mixu sałat
5 szparagów
1 pomidor
5 plastrów polędwicy łososiowej


Szparagi ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Ostudź. Na talerzu rozłóż sałaty. Pomidora pokrój w ósemki. Ostudzone szparagi owiń plastrami szynki i wraz z pomidorem ułóż na sałacie.
. Polej sałatkę przed podaniem.




2 komentarze:

  1. Kusisz przed północą! Kolorowych snów!

    OdpowiedzUsuń
  2. Och, jak ja tęsknie za polską polędwicą... :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń