czwartek, 21 czerwca 2012
Papardelle ze szpinakiem i łososiem
Pyszne i proste. Wykwintne, lekkie i pełne smaku. Jedno z moich ulubionych dań makaronowych. Wspaniałe papardelle z młodym szpinakiem i aromatycznym łososiem...
Polecam wszystkim!
SKŁADNIKI:
200 g makaronu papardelle
120 g świeżego szpinaku
100 g łososia wędzonego w plastrach
3 łyżki serka ricotta
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
Na głębokiej patelni rozgrzej łyżkę dobrej oliwy, wrzuć ząbek czosnku i podsmaż. Gdy zbrązowieje wyjmij go widelcem z patelni i wrzuć umyty i osuszony szpinak. Podsmaż chwilę by "zwiędł", posól i popieprz. Dodaj pokrojonego w paski łososia i ricottę, wymieszaj.
Do szpinaku dodaj makaron i bardzo delikatnie wymieszaj.
Podawaj natychmiast.
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam! mogłabym jeść takie danie dosłownie codziennie i pewnie nigdy by mi się nie znudziły! :)))
OdpowiedzUsuńO! Na taki obiad mam dzisiaj ochote!
OdpowiedzUsuńO a u mnie na obiad papardelle z pesto szpinakowym będzie! Uwielbiam takie frykasy!
OdpowiedzUsuńpycha!!! uwielbiam ten smak...
OdpowiedzUsuńIdealne połączenie, coś pysznego..
OdpowiedzUsuńBardzo podobne danie robię, ale zamiast riccotty daje jogurt naturalny;) Pycha!
OdpowiedzUsuńTrafiłaś w moje smaki :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam, często u mnie gości
OdpowiedzUsuńBlog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu
Bardzo w moim guscie!
OdpowiedzUsuńMniam, to jest pyszny obiadek:)
OdpowiedzUsuńPołączenie idealne!
OdpowiedzUsuń