niedziela, 10 czerwca 2012

Truskawkowy krem z mascarpone



Krem na bazie serka mascarpone, który smakuje właściwie zawsze, wszystkim i pod każdą postacią. U mnie często występuje w babeczkach, tortach, ale tym razem podałam go jako deser z dodatkiem świeżych truskawek i bitej śmietany. Doskonale smakuje podany z podłużnymi biszkoptami.
Szybki i pyszny deser na każdą okazję.


SKŁADNIKI:
200 ml śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
300 g truskawek
3 łyżki cukru pudru


Truskawki wrzuć do misy blendera i zmiksuj. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Do śmietanki dodaj serek mascarpone i wymieszaj. Następnie dodaj mus truskawkowy i połącz wszystko razem.
Krem przelej do pucharków i schłodź w lodówce.
Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i truskawkami.
SMACZNEGO :)




6 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie kremy. Zarówno z truskawkami, jak i z malinami, czy jagodami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To taki mus, fajny. Z truskawkami bomba, uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mascarpone dodaje deserom bardzo przyjemny i wyjątkowy smak :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne, zdrowe, i pal licho kalorie...uwielbiam

    OdpowiedzUsuń