piątek, 4 listopada 2011

Kuchnia light: Łosoś w awokado


Przepis znaleziony gdzieś w necie...nie pamiętam gdzie i nawet nie pamiętałam wszystkich składników...pozostała mi improwizacja, ale zakończona sukcesem :)

SKŁADNIKI:
2 awokado
100 g wędzonego łososia
250 g białego chudego serka (użyłam 0% Presidenta)
2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich
cytryna
sól i pieprz

Awokado przekroić na pół i wydrążyć. Miąższ odłożyć, a łupinkę włożyć do zamrażarki na około 30 minut.
Łososia pokroić na małe kawałeczki i połączyć z serkiem, miąższem z awokado i orzechami. Doprawić sokiem z cytryny, solś i pieprzem.
Masą serową wypełnic lupinki awokado. Podawać natymiast.
SMACZNEGO :)

1 komentarz:

  1. Akurat jadłam dzisiaj awokado z pyszną pastą rybną, więc serdecznie i to danie moge polecić :)

    OdpowiedzUsuń