piątek, 25 listopada 2011

Sałatka z camembertem i sosem z granatów



Lekka sałatka, z mieszanki sałat, gruszki, camemberta i ziaren granatu. Wprost idealna na lunch.


SKŁADNIKI:
mix sałat
1 dojrzała gruszka
camembert jogurtowy
płatki migdałowe
ziarenka wygrążone z 1 granatu
miodowy winegret: 1 łyżka miodu, 1,5 łyżki octu winnego, 4 łyżki oliwy

Sałaty rozłożyć na półmisku. Gruszkę obrać i pokroić na kawałki, camemberta pokroić w kostkę. Gruszkę ,ser i pestki granatu poukładać na sałacie.
Płatki migdałowe chwilę podprażyć na suchej patelni.
Składniki na winegret umieścić w słoiczku i szczelnie zamknąć. Wstrząsać kilkanaście minut. Sosem polać sałatkę bezpośrednio przed podaniem.


5 komentarzy:

  1. Nietypowe połączenie, ale moc kolorów mnie zachęca :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam sałatki z granatem, ponieważ nie tylko doskonale smakują, ale również bardzo elegancko się prezentują - idealne na przyjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mrrr... cóż za połączenie! Istnie rajska sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Połączenie moich dwóch ulubionych składników :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam granaty w salatkach- swietne polaczenie !

    OdpowiedzUsuń