piątek, 25 listopada 2011
Sałatka z camembertem i sosem z granatów
Lekka sałatka, z mieszanki sałat, gruszki, camemberta i ziaren granatu. Wprost idealna na lunch.
SKŁADNIKI:
mix sałat
1 dojrzała gruszka
camembert jogurtowy
płatki migdałowe
ziarenka wygrążone z 1 granatu
miodowy winegret: 1 łyżka miodu, 1,5 łyżki octu winnego, 4 łyżki oliwy
Sałaty rozłożyć na półmisku. Gruszkę obrać i pokroić na kawałki, camemberta pokroić w kostkę. Gruszkę ,ser i pestki granatu poukładać na sałacie.
Płatki migdałowe chwilę podprażyć na suchej patelni.
Składniki na winegret umieścić w słoiczku i szczelnie zamknąć. Wstrząsać kilkanaście minut. Sosem polać sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nietypowe połączenie, ale moc kolorów mnie zachęca :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki z granatem, ponieważ nie tylko doskonale smakują, ale również bardzo elegancko się prezentują - idealne na przyjęcia :)
OdpowiedzUsuńMrrr... cóż za połączenie! Istnie rajska sałatka :)
OdpowiedzUsuńPołączenie moich dwóch ulubionych składników :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam granaty w salatkach- swietne polaczenie !
OdpowiedzUsuń