środa, 23 listopada 2011
Rogaliki z makiem
SKŁADNIKI:
ciasto:
3 szklanki mąki
250 g margaryny do pieczenia
250 g serka homogenizowanego
na nadzienie:
gotowa masa makowa
lukier oraz suchy mak do posypania
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść ze sobą. Wsadzić do lodówki na około 30 minut. Następnie ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować. Wyciąć koło za pomocą dużego talerza i podzielić na 8 części. Na każdym trójkącie położyć łyżeczkę masy makowej i zwijać w rogaliki.
Przygotowane rogaliki wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut. Jeszcze ciepłe polukrowac i posypać makiem.
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przygotowywanie rogalików zawsze mnie przerażało. Twoje "krok po kroku" sprawia, że nawet ja - z dwiema lewymi do takiej roboty - nie bałabym się spróbować:)
OdpowiedzUsuńTe sa proste do wykonania i bardzo szybkie! A do tego pyszne!
OdpowiedzUsuńJa też w ten sposób kroję i zawijam rogaliki ;) Zdecydowanie to ułatwia pracę ;)
OdpowiedzUsuńsuper rogaliki! mam ochote sprobowac...
OdpowiedzUsuńŚlicznotki, ten sposób jest fajny i sprawdzony :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDzisiaj mam ochotę na takie rogaliki, prosty fajny przepis:)
OdpowiedzUsuńAle śliczne rogaliki :-) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńsmakowite rogaliki :)
OdpowiedzUsuńprzepiekne rogaliki :)
OdpowiedzUsuńmasz mnostwo super przepisow na swoim blogu. i piekne zdjecia! bede zagladac :)
pozdrawiam. malgosia
mam ogromną słabość do rogalików, więc pewnie zjadłabym z połowę stosiku ze zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńJej, świetny pomysł z tym talerzem!! A rogaliki urocze :)
OdpowiedzUsuń