sobota, 8 października 2011
Kuchnia light: Bardzo lekkie serniczki z owocami
Zmrożone serniczki tak mi ostatnio zasmakowały, że pokusiłam się o kolejne w troszkę innej wersji... Bardzo lekki, smaczny deser. Owoce się już kończą więc koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
140 g serka Danio
200 g serka homogenizowanego 0%
125 g serka Philadelphia light
3 łyżeczki Ksylitolu lub innego słodzika
3 łyżeczki żelatyny
100 g malin (moga byc mrożone)
owoce do dekoracji
Serki wrzucamy do miseczki i mieszamy, dodajemy cukier lub słodzik oraz maliny.
Żelatynę bardzo dokładnie rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i łączymy z serkiem.
Serek wylewamy do tartaletek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jak dla mnie fantastyczne...Lubię takie grzeszne maleństwa :)
OdpowiedzUsuń