poniedziałek, 24 października 2011
Kuchnia light: Crostini z figami
Crostini to włoska przekąska składająca się z chrupiacego pieczywa - z grilla czy tostera - z dodatkiem wędlin, serów czy warzyw. Idealna przekąska do lekkiego drinka przed kolacją... Ja proponuję z chudym serkiem, szynką i figami.
SKŁADNIKI:
pieczywo pokrojone na małe kanapeczki
chudy serek kremowy (użyłam Philadelphia light)
surowa szynka wędzona (Bresaola)
świeże figi
Chleb zgrilować w tosterze lub na piekarniku (ja użyłam chleba pełnoziarnistego). Kromeczki chleba posmarować serkiem i obłożyć plasterkami szynki i fig. Podawać natychmiast.
Przepis bierze udział w akcji VIVA ITALIA w kategorii: antipasti
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz