wtorek, 11 października 2011
Kuchnia w wersji light: Sałatka z dzikim ryżem i krewetkami
Łatwa i lekka sałatka, idealna na lunch do pracy. Idealna by odpędzić szarugę wkoło...
SKŁADNIKI:
1 woreczek dzikiego ryżu
rukola
150 g krewetek
kilka truskawek
świeżo zmielony pieprz
Dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżka miodu
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, krewetki sparzyć (użyłam gotowanych,mrożonych), truskawki pokroić na ćwiartki, rukolę poszarpać rękami.
Wszystkie składniki sałaty wymieszać razem w misce.
Składniki dressingu umieścić w słoiczku. Dokładnie zakręcić i wstrząsać kilkanaście sekund.
Przed podaniem polać sałatkę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ależ to pięknie wygląda, takie kolorowe i optymistyczne!
OdpowiedzUsuńZdrowo i kolorowo. Te truskawki deszczową porą to strzał w dziesiątkę.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Wykwintna ta sałatka :)
OdpowiedzUsuńhttp://www.polkazprzyprawami.blox.pl