poniedziałek, 24 października 2011

Kuchnia light: Bruschetta Caprese


Klasyka kuchni włoskiej na grzance...szybko,lekko i pysznie :)

SKŁADNIKI:
kromki chleba pszennego
1 kulka mozzarelli light
1 dojrzały pomidor
kilka listów bazylii
ząbek czosnku
sól i pieprz


Pomidora i mozzarellę pokroić w kosteczkę. Dodać porwane listki bazyli. Doprawić solą i pieprzem. Można polać łyżeczką oliwy z oliwek.
Chleb podgrzać w tosterze lub piekarniku i natrzeć ząbkiem czosnku.
Na grzankę nałożyć przygotowaną sałatkę i natychmiast konsumować :)


Przepis bierze udział w akcji VIVA ITALIA w kategorii: antipasti

7 komentarzy:

  1. moja ulubiona włoska przekąska. Angie, super ją zaprezentowałas! aż mi ślinka cieknie!
    PS: Świetny blog, będę zaglądać!
    Pozdrawiam,
    Szana Banana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie lekkie przystawki bardzo lubie - nie pogardzilabym taka bruschetta na kolacje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam bruschette pod kazda postacia ! Super pomysl na lightowe przekaski. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pomysł, by przenieść caprese na grzankę jest boski :)

    OdpowiedzUsuń