sobota, 29 października 2011
Gnocchi z sosem gorgonzola
Kolejny z włoskich klasyków w mojej ulubionej wersji...przepyszna bomba kaloryczna...Na bardzo szybki obiad.
SKŁADNIKI:
300 g gnocchi (użyłam gotowych)
1/4 szklanki mleka
80 g gorgonzoli
garść posiekanych orzechów włoskich
Gnocchi gotujemy wg przepisu.
Do większgo rondla wlewamy mleko i dodajemy gorgonzolę. Gotujemy do czasu całkowitego rozpuszczenia sera. Do gotowego sosu serowego dodajemy gnocchi, 3/4 orzechów włoskich i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Przekładamy na talerze i posypujemy resztą orzechów.
Przepis bierze udział w akcji VIVA ITALIA w katgorii Primi piatti
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
gorgonzole bardzo lubie i takie danie tez bym polubila:)
OdpowiedzUsuńbardzo podoba mi się sos. Jeśli nie do gnochi, to na pewno do czegoś go wykorzystam.
OdpowiedzUsuńPyszny sosik:) U mnie wczoraj były gnocchi ale dyniowe :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńgnocchi uwielbiam! a z orzechami jeszcze nie próbowałam. Trzeba to nadrobić:)
OdpowiedzUsuńwyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńMoze i bomba kaloryczna, ale jesli cos zawiera gorgonzole i orzechy, to nie moge sie temu oprzec :)
OdpowiedzUsuń