środa, 19 października 2011
Kuchnia light: Sałatka z krewetkami i mozzarellą
Szybka i prosta sałatka, lekka i niskokalroryczna w typowo włoskim klimacie....
SKŁADNIKI (na 2 porcje):
150 g mixu różnych sałat
8-10 szt pomidorków koktailowych
1 kulka mozzarelli light
około 10-12 średniej wielkości gotowanych krewetek
SOS:
pestki z połowy granatu
1 łyżeczka miodu
2 łyżeczki octu winnego
5 łyzeczek oliwy z oliwek
Sałatę umyć, osuszyć i przełożyć do salaterki. Na sałacie rozłożyć połówki pomidorków koktailowych.
Mozzarellę pokroić w kosteczkę i położyć na pomidorkach. Na samym wierzchu układamy sparzone krewetki.
Składniki sosu wlać do słoiczka, zamknąć i potrząsać kilkanascie sekund do połączenia składników.
Sosem polać sałatkę i podawać.
Przepis bierze udział w akcji VIVA ITALIA w kategorii Primi piatti
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O fiu fiu.. schrupałabym taką sałatkę na drugie śniadanie:)
OdpowiedzUsuńidealne dla smakoszy morskich owoców
OdpowiedzUsuńLubię takie smaki;)
OdpowiedzUsuń