wtorek, 18 października 2011

Kopertowe rogaliki z czekoladą


Najprostszy na świecie przepis na rogaliki przerobiony na kopertki z kawałkami czekolady w środku i kremową polewą z białej czekolady na zewnątrz. Bardzo smakowite urozmaicenie...
Najbardziej smakowały dzieciom :)

SKŁADNIKI:
4,5 szklanki mąki
375 g margaryny do pieczenia
375 g serka homogenizowanego
czekolada: gorzka i mleczna
polewa z białej czekolady

Mąkę, margarynę i serek zagnieść ze sobą. Ciasto podzielić na części i rozwałkować na koło i podzielić na 8 części. Na każdym trójkącie położyć kostkę czekolady i zwijać jak rogaliki zaginając jednak brzegi, by wyszła koperta. Chodzi o to by czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia.



Gotowe kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 minut - muszą mieć złoty kolor.
Rogaliki przestudzić i udekorować polewą z białej czekolady.


5 komentarzy:

  1. Kawę własnie zaparzam. Mogę porwać jednego rogalika na śniadanie? Aleś mi smaku narobiła:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proszę się częstować póki "ciepłe" ;))

    OdpowiedzUsuń
  3. Kobieto, jakie Ty rzeczy wypiekasz!! Normalnie aż mi szczęka opada, jak ja bym tak pojadła takich rogalików... Mmm...

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń