wtorek, 11 października 2011

Kuchnia w wersji light: Sałatka z dzikim ryżem i krewetkami



Łatwa i lekka sałatka, idealna na lunch do pracy. Idealna by odpędzić szarugę wkoło...

SKŁADNIKI:
1 woreczek dzikiego ryżu
rukola
150 g krewetek
kilka truskawek
świeżo zmielony pieprz
Dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżka miodu

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, krewetki sparzyć (użyłam gotowanych,mrożonych), truskawki pokroić na ćwiartki, rukolę poszarpać rękami.
Wszystkie składniki sałaty wymieszać razem w misce.
Składniki dressingu umieścić w słoiczku. Dokładnie zakręcić i wstrząsać kilkanaście sekund.
Przed podaniem polać sałatkę.

3 komentarze:

  1. Ależ to pięknie wygląda, takie kolorowe i optymistyczne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdrowo i kolorowo. Te truskawki deszczową porą to strzał w dziesiątkę.
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń