piątek, 23 września 2011
Korzenny mus grzuszkowy z brandy
Lekki, aromatyczny deser. Słodki mus gruszkowy z posmakiem wanilii, goździków, cynamonu i brandy. Najlepszy jeszcze ciepły z kulką lodów waniliowych...
SKŁADNIKI:
6 dojrzałych gruszek
1/3 laski wanilii
1/3 szklanki brandy
kilka gożdzików
płaska łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
Gruszki obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do garnka, zalać brandy, dodać przyprawy i dusić około 30 minut często mieszając. Gdy gruszki będą już miękkie, wyłowić goździki i zmiksować cały mus blenderem.
Ja podawałam ciepły, z kulka lodów waniliowych i ciasteczkami amaretti.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz