środa, 28 września 2011

Kuchnia w wersji light: Sałatka z mozzarellą i wędzonym łososiem


Bardzo lekka, smaczna sałata z wędzonym łososiem i mozzarellą. Polana delikatnie aromatyczną oliwą ze słoiczka z suszonymi pomidorami. Idealna na kolację lub lunch w pracy. Gorąco polecam!

SKŁADNIKI na 2 porcje:
mix sałat ok. 100 g
1 kulka mozzarelli light
100 g wędzonego łososia
ok. 8 pomidorków koktailowych
sok z cytryny
2 łyżki oliwy ze słoiczka z pomidorami suszonymi
pieprz kolorowy


Umyta i osuszoną sałatę wykładamy na półmisek. Skrapiamy ja cytryną i polewamy 2 łyżkami oliwy.
Łososia kroimy na małe kawałki, mozzarellę w kostkę, pomidorki na połówki.
Wszytsko układamy na sałacie. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

2 komentarze:

  1. Ale pychota, w sam raz na lunch : ) Uwielbiam mozzarelle light, bo ma świetny smak, w zasadzie niczym nie różni się od tradycyjnej (no chyba ze buffalo) a zawiera znacznie mniej tłuszczu : )

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne połączenie smaków. musi też obłędnie pachnieć

    OdpowiedzUsuń