piątek, 23 września 2011
Kuchnia w wersji light: pomidory nadziewane pastą z makreli
SKŁADNIKI (porcja dla 2 osób):
1 średnia makrela wędzona
2 jajka
3 łyżki jogurtu greckiego light
łyżka posiekanej pietruszki
sól, pieprz
4 duże, mięsiste pomidory
Jajka ugotować na twardo. Makrelę obrać i wybrać mięso. Podzielić na małe kawałki, jajko pokroić w małą kostkę.
Wrzucić wszystko do miseczki, dodać jogurt oraz pietruszkę i dokładnie wymieszać widelcem. Doprawić do smaku.
Pomidory umyć i odkroić delikatnie czubek. Wydrążyć.
Do środka nałożyć pastę z makreli.
Pasta z makreli smakuje także doskonale na gorącym, pełnoziarnistym toście:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz