piątek, 23 września 2011
Waniliowy mus gruszkowy
Mus gruszkowy w wersji dla dzieci. Delikatny i słodki,a bez dodatku cukru.
Mój synek jadł go z podłuznymi biszkoptami, a smakowało mu tak bardzo, że pytał czy mogę mu zapakować do śniadaniówki do szkoły ;)
SKŁADNIKI:
4 dojrzałe gruszki
2 kruche jabłka
1/3 szklanki wody
1/3 laski wanilii
Gruszki i jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać wanilię i dusić około 30 minut często mieszając. Gdy owoce będą już miękkie, wyłowić wanilię i zmiksować cały mus blenderem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetny pomysł. Gruszki i jabłka, moje ulubione jesienne owoce. :)
OdpowiedzUsuń