poniedziałek, 5 września 2011
Ryba z warzywami
Lekkie, kolorowe danie na obiad lub ciepłą kolację...Bardzo smaczne, zdrowe i niskokaloryczne...czego chcieć więcej ;)
SKŁADNIKI:
4 filety z ryby (dorsz, mintaj)
1 bakłażan
1 cukinia
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
8 dojrzałych pomidorów
2 ząbki czosnku
kilka listków bazyli
sól, pieprz, zioła prowansalskie
mąka
olej
Bakłażana obrać, pokroić na plastry, posolić i odstwić na 15 minut by puścił wodę. W tym czasie obrać cukinię i pokroić w półplasterki, paprykę w paski.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i wydrążyć pestki. Pokroić w kostkę.
Bakłażana osuszyć i pokroić na ćwiartki.
W garnku rozgrzać olej i wrzucić czosnek. Po chwili dodać bakłażana, paprykę,cukinię i pomidory. Wszystko razem dusić aż warzywa będą "al dente". Na koniec dodajemy zioła i przyprawy.
Filety ryby solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
Filety przekładamy na półmisek, a na nich układamy duszone warzywa.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ładna jest taka kolacyjna kolorystyka.
OdpowiedzUsuń