sobota, 24 września 2011
Kuchnia w wersji light: placuszki z gruszek
SKŁADNIKI:
2 twarde gruszki
2 łyżki chudego twarożku
4 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 jajko
cynamon
kilka kropli soku z cytryny
Opakowanie twarożku 0% tłuszczu
Gruszki obrać i zetrzeć na tarce, polać sokiem z cytryny. Dodać twarożek, mąkę, jajko i cynamon. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Smażyć małe placki na patelni teflonowej bez tłuszczu. Podawać z twarożkiem.
Ja do twarożku dodałam kilka kropli aromatu waniliowego, kilka rodzynek i łyżeczkę fruktozy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Faktycznie lekkie placuszki. ;) Muszą by całkiem smaczne.
OdpowiedzUsuńGruszkowe placuszki to ja lubię! I to bardzo :)
OdpowiedzUsuńAle przyjemne placuszki na rozpoczęcie dnia; )
OdpowiedzUsuńpolubiłam się ostatnio z pełnoziarnistą mąką, poznaję różne pyszne dania z jej dodatkiem i lubię mocno :-)
OdpowiedzUsuń