czwartek, 22 września 2011
Warzywa w curry
Wegetariańskie danie na pożegnanie lata...duszone warzywa z dodatkiem curry. Bardzo lekkie, smaczne danie.
SKŁADNIKI:
1 żółta cukinia
1 zielona cukinie
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 czerwona cebula
1/2 szklanki białego wina
2 łyżeczki curry
2 łyżeczki papryki słodkiej
rozmaryn
oregano
oliwa
sól, pieprz
opcjonalnie: permezan
Warzywa umyć i pokroić na dość dużą kostkę, cebulę w plasterki. Do garnka wlać oliwę i na rozgrzana wrzucic wszystkie warzywa. Podsmażać około 5 minut. Następnie wlać wino, wsypać curry, rozmaryn i oregano. Dusić aż warzywa będą al dente - około 15 minut. Doprawić papryką, solą i pieprzem.
Przepyszne z dodatkiem płatków parmezanu i dodatkiem białego, świeżego pieczywa.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Lubię takie lekkie, pełne kolorów dania;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe danie, lubię takie zapiekanki! Poproszę jeszcze o banerek akcji Warzywa psiankowate/link do zaproszenia - wówczas dodam przepis do podsumowania. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń